Doordat we een heel breed scala aan activiteiten bieden, zijn er altijd wel werkzaamheden voor de deelnemer waar hij/zij zich prettig bij voelt en zich verder in kan en wil ontwikkelen.
Onder het motto van; ‘niets moet, alles mag’, bieden wij de volgende activiteiten aan:

Techniek
Een boerderij met erf vergt veel onderhoud, dit onderhoud voeren wij gezamenlijk uit met onze deelnemers. Naast de renovatie van de boerderij, stallen, schuren en het erf houden onze deelnemers zich bezig met het repareren en renoveren van brocante meubelen en (woon)accessoires. Verder maken zij van sloop- en afvalhout, zelfstandig - of onder begeleiding - gebruiksvoorwerpen.

Pony’s, paarden en kleinere dieren
Het verzorgen van dieren werkt voor veel van onze deelnemers rustgevend, maar zij kunnen ook heel veel van dieren leren en andersom. De verzorging van de paarden, waaronder voederen en het berijden is dagelijks werk voor onze deelnemers, maar ook de stallen moeten uitgemest worden. 
Het kan voorkomen dat onze deelnemers de voorkeur geven aan wat kleinere dieren, dan kunnen zij terecht in de kinderboerderij voor de verzorging van de geiten, schapen, ganzen, kippen en konijnen.

Creatief
Een aantal van onze deelnemers houdt zich graag bezig in onze creatieve ruimte. Hier kunnen zij deelnemen aan verschillende creatieve projecten, leren zij naaien, breien en haken. Maar ook het spinnen en verven van wol is favoriet. Daarnaast beschilderen we allerhande spullen, leren figuurzagen, tekenen of maken de meest uiteenlopende producten met behulp van mozaïek. Deze producten worden aangeboden voor de verkoop op onze brocante boerenmarkten.

Facilitair
In onze koffiecorner serveren wij naast koffie, thee en frisdranken ook appeltaart. Deze appeltaart wordt dagelijks vers gebakken door onze deelnemers. Tevens zorgen zij ervoor dat het onze bezoekers aan niets ontbreekt.  Ook koken en bakken van andere gerechten staat regelmatig op het programma.

Groenproject
In onze moestuin en in de kas verbouwen wij op biologische wijze groente, fruit, kruiden en andere planten. Zaaien, planten en bewerken behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. De door ons geoogste producten verwerken wij zoveel mogelijk in de gerechten die worden bereidt in de keuken van onze koffiecorner of worden verkocht aan de bezoekers.

Sport en Spel
Samen met en voor onze deelnemers organiseren wij regelmatig sport- en spelactiviteiten. Hiermee proberen wij onder onze deelnemers op een sportieve manier het bewegen te stimuleren.